Image Hosted by ImageShack.us

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ALIZEE Σύντομο βιογραφικό




ALIZEE

Η Alizee γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 1984 στην Κορσική. Από πολύ μικρή έδειξε το ταλέντο της στη μουσική και το χορό που ήταν και το μεγάλο της πάθος. Στα ηλικία 4 ετών ξεκίνησε μαθήματα χορού, τραγουδιού και ζωγραφικής. Στα 11 της πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό ζωγραφικής κερδίζοντας το πρώτο βραβείο που ήταν ένα ταξίδι στις Μαλδίβες. Είχε ζωγραφίσει το πιο όμορφο αεροπλάνο της ζωής της. Και το αεροπλάνο εκείνο είχε το όνομά της, "Alizee". Στον ελεύθερο χρόνο της τραγουδούσε και χόρευε. Την ημέρα που η νεαρή Alizee συνάντησε το δίδυμο Mylene Farmer-Laurent Boutonnat η ζωή της άλλαξε. Δεν ήταν καλά-καλά 16 χρονών όταν το πρώτο της τραγούδι "Moi Lolita" κυκλοφόρησε σαν single. Η συνεργασία και των τριών είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του πρώτου της άλμπουμ με τίτλο "Gourmandises". Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 2000 και μέσα σε δύο χρόνια είχε καταφέρει να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο μεταξύ η Alizee είχε κερδίσει αρκετά μουσικά Ευρωπαϊκά βραβεία (NRJ Awards, World Music Awards, M6 Awards). Το "Moi Lolita" είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε πολλές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Ελλάδα.

Το Μάρτιο του 2003 ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ της "Mes Courants Electriques" απ’ όπου ξεχώρισε το single "I’m fed up". Η επιτυχία ήταν εγγυημένη αφού στο τραγούδι συνεργάστηκε και πάλι το δίδυμο Mylene Farmer και Laurent Boutonnat. Το άλμπουμ "Mes Courants Electriques" κυκλοφόρησε αρχικά στη Γαλλία και δύο μήνες αργότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη.















Τα σχόλια δικά σας ...



2 σχόλια:

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας