Image Hosted by ImageShack.us

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Κατήγγειλε τον γείτονα του ότι ανέβασε το αυτοκίνητο στο μπαλκόνι για να το πλύνει

Δύο οικογένειες που κατοικούν στην ίδια πολυκατοικία στην πόλη Κραγούγιεβατς, στη Νοτιοδυτική Σερβία, βρίσκονται «στα μαχαίρια» εδώ και 28 χρόνια, γράφει η εφημερίδα «ALO» του Βελιγραδίου. Το φαινόμενο δεν θα προκαλούσε κανένα ενδιαφέρον, αφού είναι σύνηθες στα Βαλκάνια, αν δεν ήταν πρωτότυποι οι λόγοι που τροφοδοτούν τη σύγκρουση και το γεγονός ότι η αστυνομία αναγκάστηκε να παρέμβει περίπου 10.000 φορές.

Η οικογένεια Τίγιανιτς που ζει στο ισόγειο κατηγόρησε κατά καιρούς την οικογένεια Βράνιτς που κατοικεί στον πρώτο όροφο ότι «πετάνε τσουβάλια με αρουραίους στο προαύλιο μπροστά από το διαμέρισμά τους» ή ότι «εκπαιδεύουν τα πουλιά που εκτρέφουν στο μπαλκόνι τους να πετούν τα αυγά τους από το κλουβί μπροστά στην είσοδο του διαμερίσματος του ισογείου».

Σε κάποια καταγγελία ο γείτονας του ισογείου κάλεσε την αστυνομία στις 2 τα ξημερώματα ισχυριζόμενος ότι «γίνεται εισβολή σκουληκιών από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου». Η αστυνομία αν και δεν λάμβανε πάντα σοβαρά τέτοιες καταγγελίες, ήταν αναγκασμένη να βγει να κάνει αυτοψία.

Στα αρχεία της αστυνομίας του Κραγούγιεβατς η εφημερίδα «ALO» ανακάλυψε δύο καταγγελίες που έχουν ενδιαφέρον. Στην πρώτη, ο Μίλιγια Τίγιανιτς (του ισογείου) κατήγγειλε το γείτονα Πρέντραγκ Βράνιτς (του πρώτου ορόφου) ότι «πρόσβαλε την τιμή του αυτοκινήτου του, μάρκας Skoda της δεκαετίας του '70, λέγοντας, σε άλλους γείτονες, ότι ακούγεται σαν τρακτέρ».

Στη δεύτερη καταγγελία που παραθέτει η εφημερίδα ως εξίσου ενδιαφέρουσα, αναφέρεται πως η αστυνομία δέχθηκε κλήση από τον Μίλιγια Τίγιανιτς που ισχυριζόταν ότι «ο γείτονας του πρώτου ορόφου ανέβασε το αυτοκίνητό του με γερανό στο μπαλκόνι για να το πλύνει». Ανάλογου χαρακτήρα καταγγελίες έγιναν κατά καιρούς και από την οικογένεια του πρώτου ορόφου κατά των γειτόνων του ισογείου.

Εξίσου κωμικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι δύο γείτονες ποτέ δεν μάλωσαν γιατί απλά δεν μιλούν μεταξύ τους από το 1981 και επικοινωνούν μόνο μέσω της αστυνομίας. Ο διοικητής Ασφαλείας του Κραγούγιεβατς, προκειμένου να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός και κυρίως για να ηρεμήσει η αστυνομία, μεσολάβησε και προσπάθησε να τους συμφιλιώσει, αλλά το τέλος της διαμάχης δεν διαφαίνεται. Και τα τηλέφωνα στην Άμεσο Δράση συνεχίζουν να χτυπούν...

Πηγή: ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας